marți, 8 iulie 2008

Licitatii electronice.

Conform legislatiei in vigoare autoritatire contractante trebuie sa-si achizitioneze produse, servicii sau lucrari de minim 20% din volumul total al achizitiilor prin mijloacele electronice puse la dispozitie de Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP).
Care sunt aceste mijloace?

A. Licitatia deschisa cu etapa finala de licitatie electronica.

Ea se desfasoara cu depunerea ofertelor in scris, in plic la locul precizat in documentatia de atribuire (sediul autoritatii contractante, sediul consultantului, s.a). Apoi, pentru departajarea ofertantiilor care au depus oferte admisibile se desfasoara licitatia electronica.

B. Licitatia deschisa desfasurata in intregime prin mijloace electronice.


Ofertele (documente de calificare, propunere tehnica si propunerea comerciala) se depun, in format electronic prin uploadare in SEAP. Comisia autoritatii contractante evaluaeaza documentele calificare si a propunerile tehnice fara a cunoaste preturile. Ordonarea ofertelor admisibile este facuta automat de sistem.


Pentru firmele si autoritatile contractante inscrise in SEAP, dupa logare, puteti descarca un Ghid de utilizare foarte bun pus la dispozitie de operatorul SEAP, astfel:



Fig.1 Pentru Autoritati Contractante



Fig.2 Pentru Ofertanti

M.

Niciun comentariu: