miercuri, 11 iunie 2008

Achizitii electronice

O schimbare legislativa din acest an impune ca autoritatile contractante sa-si achizitioneze produse, servicii sau lucrari de minim 20% din volumul total al achizitiilor prin mijloacele electronice puse la dispozitie de Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP).

Adica, pe langa obligatia de a anunta in SEAP despre procedura ce se initiaza, modificarea impune ca atribuirea sa se faca in urma exprimarii ofertelor electronic. Se elimina astfel cateva drumuri, consum de hartie dar se da si posibilitatea imbunatatirii preturilor.

Ma intreb doar cat de pregatite sunt unele institutii pentru acest pas? Si mai ales cele care nu au resursele necesare pentru a-si pregati oameni.

M.

UPDATE: Pentru ca am fost intrebat, este vorba de HG 198/2008 care instituie obligaţia autorităţilor contractante de a atribui o parte din contractele de achiziţii publice prin intermediul mijloacelor electronice.

Astfel, conform Art.66^1: ”Începând cu anul 2008, autoritatea contractantă are obligaţia de a utiliza mijloacele electronice pentru aplicarea procedurilor de atribuire şi pentru realizarea achiziţiilor directe, într-un procent de cel puţin 20% din valoarea totală a achiziţiilor publice efectuate de aceasta în cursul anului respectiv”.

PONT: nu incercati, deocamdata, sa demarati licitatii electronice pentru cereri de oferte defalcate pe loturi. Softul www.e-licitatie.ro nu are, deocamdata, aceasta facilitate.

Niciun comentariu: